Производните капацитети на World Medicine се во согласност со меѓународните стандарди и имаат добиено одобрение од регулаторните органи на различни земји. Исто така, капацитетите поседуваат и Европски сертификат за добри производни практики (European GMP).

Истанбул


Седиштето на нашата компанија во Турција, која извезува фармацевтски производи во повеќе од 50 земји во светот, како и нашата лабораторијата за истражување и развој, опремена со најразвиени технички уреди, се во Истанбул.

Нашиот производствен капацитет, кој започна со своите активности во 2013 година, врши производство по високи стандарди со силната и брза организациска структура. Производство на фармацевтски производи, како што се ентерични обложени таблети, меки и тврди капсули, флаширан сув прашок за орална употреба, ќесички, раствори, орални течни форми, спрејови за нос, стерилни капки за очи, капки за уши, аеросоли за инхалатори против астма, микро дози за анти-астма инхалатори, гелови, креми, масти и форми за супозитории, која надминува 60 милиони кутии годишно, се врши на затворен простор од 12.800 квадратни метри од специјален тим со високо знаење и способност за брза реакција.

Полнење во прав 1,9 милиони парчиња/годишно
Ќесички 12,5 милиони парчиња/годишно
Капсули 125 милиони парчиња/годишно
Таблети 190 милиони парчиња/годишно
Капсули за инхсалации 63 милиони парчиња/годишно
Капки за очи 12,5 милиони парчиња/годишно
Нестерилна течност 12,5 милиони парчиња/годишно
Помада 6,3 милиони парчиња/годишно
Супозитории 6,3 милиони парчиња/годишно
Аеросоли за инхсалации 2,5 милиони парчиња/годишно
Меки капсули 100 милиони парчиња/годишно

Черкезкој


Изградбата на Фабриката на World Medicine во Черкезкој, во провинцијата Текирдаг заврши во 2020 година. Фабриката е предводник на инвестициите во производството на фармацевтски производи, а произведува течни стерилни форми, лиофилизирани стерилни форми, цврсти форми, полу-цврсти форми, аеросоли за инхалација, нестерилни течни форми.

Опремена со машини над светските стандарди во технолошка смисла, фабриката се контролира со системи кои ги исполнуваат најстрогите меѓународни производни стандарди од аспект на хигиена и безбедност.

Нашата фабрика, која нуди услуги со годишен производствен капацитет од вкупно 1,3 милијарди кутии (13,6 милијарди полупроизводи годишно), се простира на површина од вкупно 50.000 m2 со компетентен персонал, кој ги следи светските трендови за производство и се стреми кон совршенство на производот и услугата како политика за квалитет.


Вкупно производство на нестерилен течен и полуцврст дел 350 милиони кутии/годишно
Полнење за сируп 75 милиони шишенца/годишно
Капаче на навртување за полнење 100 милиони шишенца/годишно
Капаче со притискање за полнење 125 милиони шишенца/годишно
Полнење со спреј за нос 75 милиони шишенца/годишно
Полнење за супозитории 200 милиони парчиња/годишно
Полнење за туби со маст 40 милиони туби/годишно
Стерилна течност и лиофилизиран дел за инјектирање Вкупно производство од 450 милиони кутии/годишно
Течно полнење за вијала со мала големина 150 милиони вијали/годишно
Лиофилизација за мали вијали 35 милиони вијали/годишно
Течно полнење за вијала со голема големина 25 милиони вијали/годишно
Полнење за ампули 400 милиони ампули/годишно
Капки за очи со повеќедозно полнење 100 милиони шишенца/годишно
Капки за очи со еднодозно полнење 150 милиони шишенца/годишно
Блистер (Вијали / Ампули) 220 милиони блистери/годишно
Вкупно производство на цврст дел 500 милиони кутии/годишно
Таблети 10 милијарди таблети/годишно
Полнење за капсули 1,6 милијарди капсули/годишно
Полнење за шишенца во прав 60 милиони шишенца /годишно
Полнење за ќесички 250 милиони ќесички/годишно
Полнење за стапчиња 200 милиони стапчиња/годишно
Блистер (таблети/ капсули) 1 милијарда блистери/годишно

Романија


Фабриката на World Medicine во Романија почна со работа во 2017 година.
Производствениот погон игра важна улога за World Medicine да стане главен играч на глобалната сцена. Фабриката првенствено е дизајнирана за производство на цврсти форми и произведува лекови на 6500 квадратни метри затворен простор.
Таблетки 500 милиона броя/годишно
Филм-обложени таблети 500 милиони/годишно
Шумливи таблети 125 милиони/годишно
Капсули 436 милиони/годишно

Алжир


Нашата фабрика, која е основана во Оран, Алжир во 2018 година, произведува цврсти и течни дозни форми во согласност со меѓународните стандарди.
Фарбиката врши производство на производна површина од 2.500 квадратни метри на вкупна затворена површина од 4.700 квадратни метри.


Цврсто производство 7 милиони кутии/годишно
Течно производство 1,7 милиони шишенца/годишно
Таблети 1,8 милијарди таблети/годишно
Капсули 91 милиони капсули/годишно
Ќесички 17 милиони ќесички/годишно
Сируп 4 милиони шишенца/годишно
Раствор 2,5 милиони шишенца/годишно