World Medicine Македонија има за цел да го подобри квалитетот на животот на пациентите нудејќи ефикасни и достапни лекови со иновативна перспектива, како дел од групацијата на компании World Medicine, која обезбедува услуги на глобално ниво.


Иновативна
Перспектива

Никогаш не отстапувајќи од стандардите за одржлив квалитет, World Medicine има за цел да го подобри квалитетот на животот низ целиот свет нудејќи достапни и ефективни производи со иновативна перспектива. World Medicine има големо портфолио со повеќе од 450 фармаколошки производи, во повеќе медицински области, како што се офталмологија, неврологија, ендокринологија, кардиологија, ревматологија, гастроентерологија, урологија и пулмологија.


Извоз на
фармацевтски производи
во повеќе од 50 земји

World Medicine, како компанија која извезува фармацевтски производи во повеќе од 50 земји како сигурен деловен партнер и лидер во фармацевтскиот бизнис, има седиште во Истанбул, а во истиот град е и лабораторијата за истражување и развој, која располага со највисоко развиени технолошки уреди.


Ја претставуваме
нашата компанија
со успех и гордост

World Medicine, која од ден на ден се проширува со околу 5000 компетентни вработени, со успех и гордост ја претставува нејзиниот бренд низ целиот свет.

Еден од производствените капацитети на World Medicine во Турција функционира во Истанбул, а другиот во Tekirdag, Cerkezkoy (Текирдаг, Черкезкој). Компанијата, исто така, има производствени капацитети и во Романија и Алжир.


ЗДРАВЈЕТО Е БОГАТСТВО
КОИ ГИ СПОДЕЛИМЕ ЗАЕДНО.

Мисија и визија


Нашите вредности

Уште од нашето основање , брзо напредуваме кон исполнување на нашиот сон да ги лекуваме луѓето со широката палета на производи и иновативниот пристап. Нашите вредности, кои нè прават она што сме, се најсуштинското нешто за постигнување на нашиот досегашен успех, а ќе нè однесат и до нашиот сон во иднина да станеме силен и сигурен бренд признат на меѓународно ниво. 

Здрава работна средина

World Medicine се стремиме кон благосостојба на своите вработени, верувајќи дека квалитетот на животот доаѓа од човечката среќа.

Засновано на квалитет

Преку нашата посветеност на квалитетот на производите и услугите, поставуваме цели за одржлив квалитет и се стремиме кон подобро.

Етичка работа

Свесни сме дека етиката е основата на добро управување. Транспарентноста и правдата се клучни елементи на нашиот идентитет.

Иновации

Целта ни е да креираме идеи кои ќе го водат нашиот сектор во светлото на иновативноста.

Волја за успех

Свесни сме дека познавањето на решението не е доволно за истото да се спроведе во пракса. Клучно е да се има волја. Страсно одиме напред за да се подобриме.

Почит кон животната средина

Како WM, заедно со нашите соработници ја заштитуваме животната средина, ја зголемуваме свеста на нашите вработени и секогаш ефективно и ефикасно ги користиме природните ресурси во согласност со принципот на одржливост, размислувајќи за идните генерации.