World Medicine ја презема мисијата за подобрување на квалитетот на животот преку нудење достапни и ефективни производи ширум светот со своите одржливи стандарди за квалитет и иновативна перспектива и има за цел да биде доверлив деловен партнер и водечка компанија во сите земји и на сите полиња каде што е активна.

Нашата успешна приказна, која трае повеќе од 20 години, брзо расте и на меѓународен план со правилна стратегија и планирање. World Medicine ја презема мисијата за подобрување на квалитетот на животот преку нудење достапни и ефективни производи ширум светот со своите одржливи стандарди за квалитет и иновативна перспектива и има за цел да биде доверлив деловен партнер и водечка компанија во сите земји и на сите полиња, каде што е активна.

Нашата компанија, која продолжува со своите активности во многу земји со различни деловни модели, преку своите тимови за продажба и маркетинг ги нуди производите од брендот на World Medicine на индустрискиот сектор во Русија, Украина, Казахстан, Киргистан, Таџикистан, Узбекистан, Туркменистан, Бугарија, Азербејџан, Грузија , Ирак и Алжир. Покрај овие земји, фармацевтските производи од нашето широко портфолио се продаваат и во Доминиканска Република, Мексико, Гватемала, Колумбија, Либија, Судан, Етиопија, Мозамбик, Гана, Авганистан, Сингапур, Виетнам, Малезија, Филипини, Шри Ланка, Камбоџа, Јемен, Иран, Чиле, Пакистан, Монголија и Камерун. World Medicine е на водечката позиција во Турција по извоз на фармацевтски производи според продажбата во 2020 година.